Nationale Hypotheekgarantie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipi sicing elit eiusmod.

Vragen over mijn diensten whatsapp mij via

Nationale Hypotheekgarantie

Meer zekerheid met Nationale Hypotheek Garantie!
Als je een hypotheek afsluit maak je samen met de geldverstrekker afspraken over de betaling van de hypotheeklasten. Er kunnen zich in je leven echter situaties voordoen waardoor je (tijdelijk) je hypotheeklasten niet kunt betalen.
Met NHG kun je in aanmerking komen voor een regeling waarmee je dergelijke moeilijke periodes kunt overbruggen.
Zijn de betalingsproblemen niet van tijdelijke aard dan kan het zijn dat je je huis moet verkopen. Brengt uw huis minder op dan de uitstaande hypotheek, dan betaald het Waarborgfonds de restantschuld aan de geldverstrekker. Let wel! Het Waarborgfonds heeft dan een vordering op je ter grootte van het bedrag dat aan de geldverstrekker is uitbetaald. Dit bedrag kan op u worden verhaald. Echter, een van de voordelen van NHG is dat onder bepaalde voorwaarden het Waarborgfonds de restantschuld kan kwijtschelden.
Bijvoorbeeld wanneer je geen schuld hebt aan de gedwongen verkoop, zoals bij een inkomensdaling door werkloosheid, arbeidsongeschiktheid of als een van beide inkomens wegvalt door een echtscheiding. Voorwaarde hiervoor is ook dat je hebt meegeholpen de restantschuld zoveel mogelijk te beperken.

Voordeliger lenen met NHG

Met NHG kunt je goedkoper lenen. Dankzij de borgstelling van de Nationale Hypotheek Garantie berekenen geldverstrekkers u een lagere hypotheekrente. Dit rentevoordeel kan oplopen tot maar liefst een half procent.

Video bekijken

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor NHG, moet je voldoen aan bepaalde voorwaarden. Hier noemen wij een aantal voorwaarden:

In de praktijk betekend dit dat er twee kostengrenzen zijn:

De genoemde kostengrenzen gaan in per 1 januari 2024

Borgtochtprovisie

De borgtochtprovisie blijft in 2024 gelijk, namelijk 0,6% van het totale hypotheekbedrag. Borgtochtprovisie is het bedrag dat u moet betalen voor het borg staan van NHG voor de geldlening tegenover de geldverstrekker.